Մարտական հերթապահություն իրականացնող անձնակազմի պարենային ապահովումը գտնվում է հրամկազմի հատուկ ուշադրության կենտրոնում
Պարենային ապահովումը հանդիսանում է զինված ուժերի թիկունքային ապահովման կարևորագույն բաղադրիչներից մեկը, որը ուղղակի ազդեցություն ունի զինծառայողների տրամադրության, հանրապետության և զինված ուժերի ղեկավարության նկատմամբ վերաբերմունքի և մեծ հաշվով, թեկուզև անուղղակի, մարտական պատրաստության և պատրաստականության գործընթացների վրա:
Մարտական հերթապահություն իրականացնող անձնակազմի պարենային ապահովումը գտնվում է հրամկազմի հատուկ ուշադրության կենտրոնում
ՍՏԵՓԱՆԱԿԵՐՏ, հուլիսի 17, ԱՐՑԱԽՊՐԵՍ-ՄԱՐՏԻԿ: Իհարկե դժվար և գրեթե անհնարին է, որ բոլոր զինծառայողները, ովքեր ներկայացնում են տարբեր սոցիալական խմբեր և ստացել են տարբեր դաստիարակություն, ունենան նույն ընկալումները, վերաբերմունքն ու գնահատականները բանակային սննդի որակի, տեսականու և մատուցման մակարդակի վերաբերյալ, սակայն ոլորտում որոշակի գործառույթներ իրականացնող թիկունքայինները վստահեցնում են, որ ջանք ու եռանդ չեն խնայում` հայրենյաց պաշտպաններին գոհացնելու համար:
Վերջին շրջանում նկատելի դրական տեղաշարժեր են արձանագրվել զինծառայողներին տրվող սննդի որակի, բազմազանության և, որ պակաս կարևոր չէ, նաև զորամասերի ճաշարանային պայմանների բարելավման ուղղությամբ: Մշտական տեղակայման վայրերում, մասնագետների հավաստմամբ, անձնակազմին տրվում է բալանսավորված և պահանջվող չափանիշներին համապատասխանող սնունդ, որը զինվորական հագեցած ու ծանրաբեռնված պարապմունքներից հետո հնարավորություն է տալիս զինծառայողներին վերականգնել ուժերն ու նախապատրաստվել օրվա կարգացուցակով նախատեսված հաջորդ միջոցառումներին: Ընդ որում` ոլորտի պատասխանատուները հոգում են, որ մատուցվող սնունդը ունենա ոչ միայն անհրաժեշտ սննդային արժեք, այլ նաև պարունակի համապատասխան քանակի վիտամիններ և օրգանիզմի բնականոն կենսագործունեության նախապայման հանդիսացող այլ օրգանական նյութեր: Անձնակազմի սննդակարգը խստիվ կանոնակարգված է և ամեն օր վերահսկվում է զորամասային ու բանակային համապատասխան մարմինների կողմից: Սակայն, կախված եղանակային պայմաններից, կարող են սննդակարգում մտցվել որոշակի փոփոխություններ:
Մարտական հերթապահություն իրականացնող անձնակազմի պարենային ապահովումը գտնվում է հրամկազմի հատուկ ուշադրության կենտրոնում: Այստեղ մշտապես առկա են արագ պատրաստվող կիսաֆաբրիկատ ձավարեղենային և բանջարեղենային ապուրներ, մսի և մսաբուսական պահածոներ, տարբեր սոուսներ, ձու, պանիր, օշարակ, սուրճ և այլն: Արագ փչացող տեսականին մարտական դիրքեր հասցվում է օգտագործման համար նախատեսված օրերին:
Այստեղ սնվում են ինչպես մշտական տեղակայման վայրերում` օրը երեք անգամ, սակայն գիշերային ժամերին, հերթափոխից առաջ և հետո, տղաները հնարավորություն ունեն խմել թեյ կամ սուրճ, ճաշակել քաղցրավենիք:
Բանակի պարենային ապահովման գործընթացը շարունակ գտնվում է կատարելագործման նոր ուղիների փնտրտուքի մեջ և այստեղ հաշվի են առնվում առաջին հերթին անձնակազմի առաջարկները, դիտողություններն ու նկատառումները:
Հաշվի են առնվում նաև զինվորների ծնողների կարծիքները, ովքեր երդման և այլ արարողությունների ժամանակ հնարավորություն են ստանում օգտվել իրենց զավակների ամենօրյա ճաշացանկից: Ըստ այդմ, մշակվում են նոր մոտեցումներ, որոնք ապահովում են զինված ուժերի պարենային ծառայության բնականոն աշխատանքն ու նպաստում մարտական և ուսումնական խնդիրները բարձր մակարդակով կյանքի կոչելու գործընթացին: